Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.11.02. Credit K.S.E. - Kalocsai K.E.

2009. 11. 02.

Credit K.S.E. - Kalocsai K.E.

54:67

3. győzelem!

Izgalmas és szoros meccsen vagyunk túl.

2009. november 2-án (hétfőn) este 7 órai kezdettel játszottunk mérkőzést a Credit KSE csapata ellen Kerekegyházán. Mindig nagy izgalommal készülünk a kerekegyházi csapat elleni mérkőzésre, mert a két csapat számára presztízs-kérdés a győzelem.

Már a mérkőzés kezdetén érezhető volt, hogy szoros meccs elé nézünk, mert az első egy-két percben fej-fej mellett haladt a két csapat. Talán a nagy nyomás és görcsösség miatt nem tudtuk azt a formánkat hozni, amit szerettünk volna. Ezt mutatta az is, hogy az első negyed végére a kerekegyháziak 10 pontos előnyre tettek szert.

A második negyedben talán a „kerekiek” magabiztosságának, vagy a mi elszántságunknak és akaraterőnknek köszönhetően szépen kezdtük lemorzsolni a kicsinek semmiképpen nem nevezhető hátrányunkat. Mindkét csapatra jellemző volt, hogy olyan passzokat, kosarakat hagytak ki, amit általában 10-ből 9-szer megcsinálnak hibátlanul.

A harmadik harmadra már átvettük a vezetést, de még kötéltáncot jártunk. Megpróbáltunk labdaszerzésnél, támadásnál nyugodt, higgadt játékot játszani, hogy minél kisebb legyen a hibalehetőség, de még így is bőven becsúszott egy-kettő.

A negyedik negyedben aztán mindkét csapat beleadott apait, anyait, ami nálunk be is jött, a kerekegyháziaknál viszont nem. Szépen lassan haladtunk előre, míg az ellenfél csak topogott egy helyben. Itt talán már a szerencsének is köszönhető volt, hogy a mi dobásaink nagy többségében betaláltak a kosárban, míg a kerekegyháziak kosara sorra kilökte azt magából.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a végeredmény kialakulásában nagy szerepet játszott a sporik játékvezetése is. Elmondható, amikor kellett, akkor nem fújtak, mikor meg nem kellett volna, akkor sípoltak.

Egy a lényeg, hogy sikerült egy sportszerű meccset megnyerni a Credit KSE csapata ellen.

Csak így tovább fiúk!

 

Részeredmények és pontszerzők:

1. negyed:     24-14

2. negyed:     18-23

3. negyed:     8-18

4. negyed:     4-12

 

Vörös Balázs: 8

Schmidt Rajcsi: 14/3

Czár Attila: 5/3

Juhász Ármin: 11

András Norbi: 26

Kanczler Ferenc: 3

Katus Zoltán: -

Csamangó Csaba: -

Kollár Dénes: -

Faragó Alex: -

Ványai Dániel: -