Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.11.13. Tiszakécskei VSE - Kalocsai K.E.

2009. 11. 13.

Tiszakécske VSE - Kalocsai K.E.

69-60

Megszakadt Kalocsa szárnyalása "péntek 13"-án Tiszakécskén.

A tavalyi évben Tiszakécske csapata nem tudott meccset nyerni és ebben a szezonban is 3 vereséggel kezdte a bajnokságot, így túl magabiztosan érkeztünk a mérkőzésre. Ez volt az este legnagyobb hibája, mint utóbb ez be is bizonyosodott.

 

Az első negyben ugyan kicsit szétesve játszottunk, nem voltunk egymásra hangolódva, ennek ellenére mégis 2 pontos előnnyel fordultunk a második negyedre. A második negyedben aztán fejben teljesen szétestünk, mind védekezésben, mind támadásban, így az ellenfél könnyedén nyerte ezt a negyedet 10 ponttal (19 - 9).

A félidő után próbáltuk összeszedni magunkat, de talán a túlzott görcsösség adadályozta lendületes, megszokott játékunkat. Ezért is fordulhatott elő, hogy a harmadik negyed 5. percében a kécskeiek már 17 pontos előnyre tettek szert (47 - 30).

Az utolsó negyedben aztán összeszedtük magunkat, próbáltuk menteni a menthetőt, de ez csak arra volt elég, hogy a hatalmas hátrányból lefaragjunk.  Ezt a negyedet ugyan megnyertük 7 ponttal, de így is a meccs végét 9 pontos hátránnyal zártuk.

Talán ez jó lecke volt számunkra, hogy ráébredjünk, nem szabad az ellenfelet lebecsülni, minden mérkőzést ugyanolyan lelkesedéssel és akarattal kell játszani, mert elsősorban "minden meccs fejben dől el".

Simán nyerhettük volna a mérkőzést, ha a védekezésünk már a kezdetektől precízen összeáll úgy, ahogy ez a csapatunktól megszokott, s nem adunk el annyi labdát a mérkőzés folyamán.

 

Fel a fejjel KKE!

 

Következő mérkőzésünket itthon játsszuk a nagykőrösi Filtermat ellen 2009. november 27-én este 20:30-as kezdettel. Itt az esély hogy feledtessük a "rossz élményeket".

 

Részeredmények a mérkőzésről és pontszerzők

1. negyed: 15 - 17

2. negyed: 19 - 9

3. negyed: 19 - 11

4. negyed: 16 - 23

 

András Norbi 20

Katus Zoltán 15/3

Tóth Bence 8

Vörös Balázs 7

Schmidt Rajcsi 7

Kanczler Feri 2

Juhász Ármin 1

Csamangó Csabi -

Czár Attila -

Faragó Alex -

Szász Csaba -

Ványai Dániel -

 

Játékvezetők: Budai Csaba és Mácsai Károly