Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.01.27. Nagykőrösi Sólymok - Kalocsai K.E.

Nagykőrösi Sólymok - Kalocsai K. E.

66 - 67

Izgalmas, szoros, eseményektől gazdag mérkőzésen vagyunk túl, melyet a Nagykőrösi Sólymok, fiatalokból álló csapatával játszottunk.

 

Már a mérkőzés kezdeténél látszott, hogy egy rendkívül szoros játékra számíthat mindkét csapat, mert végig az első 10 perc alatt fej-fej mellett haladtunk.

Az egész negyed folyamán adok-kapok játék alakult ki, hiszen felváltva estek a kosarak mind a két csapat részéről. A csapatok éltek saját lehetőségeikkel, próbáltak semmit sem elmulasztani, így alakulhatott ki a negyed végére egy 1 pontos különbség a "Sólymok" javára.

 

Kis pihenő után a következő etapra fordulva mindkét fél próbálta játszani a tőle megszokott játékát. Nekünk jobban sikerült, hiszen a negyed második percénél egy 8-0-ás "futásba" kezdtünk. Ennek köszönhetően 7  pontra duzzasztottuk a különbséget (19-26).  Ezután feltámadtak a Nagykőrösi fiatalok, amely betudható annak is, hogy a sporik nem nekünk kedveztek. Nagyon sok faultot fújtak ebben a periódusban ránk, melynek köszönhetően játékosaink a kispadra kényszerült fault-problémák miatt. Ellenben velünk szemben a sporik "mintha lenyelték volna a sípot", nem fújták be a faultokat, volt, hogy egy támadáson belül csak a negyedik szabálytalanságot fújták be a "Sólymoknak".

A félidő végéhez érve a 7 pontos előnyünkből így is sikerült megőriznünk 2 pontot. (33-35)

 

A félidő fordultával a csapatok visszatértek a jól bevált adok-kapok stílusú kosárlabdához, ez mind a védekezésben, mind a támadásban megmutatkozott. Mindkét csapat sokat cserélt, mert a bírók nem igazán tudták felvenni a mérkőzés gyors ritmusát és egymás után fújták a faultokat. Ez egyik félnek sem kedvezett. Ebből a negyedből mi jöttünk ki rosszabbul, hiszen a bírók "sportszerűtlen magatartása" ránk hatott jobban pszichésen. Így sajnos nem tudtunk kellően a játékra koncentrálni, sorra hagytuk ki a támadásokat, s hagytunk esélyt az ellenfélnek, hogy megfordítsa a mérkőzés állását. (57-56)

 

A záró etapot mi kezdtük jobban. Ugyan nem esett sok pont ami talán mindkét fél részéről a túlzott győzni akarásnak volt köszönhető, hiszen mindkét fél számára megvolt az esély a végső győzelemre. A sporik itt sem voltak a toppon, hiszen az ellenfél centerét a negyed közepén kiállították 5 fault-probléma miatt. Ennek ellenére az utolsó két percben a "Sólymok" játékosát újra a pályán láthattuk, ami talán ismételten a bírók felkészületlenségét igazolta.

Az utolsó pillanatok teljesen felkorbácsolták az indulatokat. Míg folyamatosan nálunk volt az előny, a jegyzőkönyvvezetők és az órát kezelő személyek folyamatosan visszatartották az időt, amivel a "Sólymok" csapatát segítették a felzárkózásban.

Talán a sors fintorának köszönhető, hogy ezen malőrök ellenére, ugyan csak egy ponttal is, de magunk javára abszolváltuk ezt a mérkőzést.

 

 

Részeredmények és pontszerzők:

I. negyed: 17 - 16

II. negyed: 16 - 19

III.negyed: 24 - 21

IV.negyed: 9 - 11

 

Vörös Balázs: 15

Juhász Ármin: 14

Katus Zoli: 10

András Norbi: 9

Schmidt Rajmund: 8/6

Lakatos Peti: 7

Tóth Bence: 3

Csamangó Csaba: -

Kanczler Feri: -

Ványai Dani: -

 

Bírók: Komáromi Péter, Varró László