Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.02.05. Kalocsai K.E. - Credit K.S.E.

Kalocsai K. E. - Credit K.S.E.

59 - 76

 

Óriási rangadó vette kezdetét ezen az estén a kalocsai sportcsarnokban, ahol a kalocsai fiúk a kerekegyháza csapatát fogadták. Mindig parázs hangulatú mérkőzések vannak a két csapat között. Mindkét csapat számára presztizs-kérdés a győzelem. Míg mi a győzelemre hajtottunk, addig a Kerekegyháza revansot akart venni az első fordulóban elszenvedett hazai vereségük miatt.

 

A feldobás után az első pár percben lendületesen játszottunk, míg a kerekiek a ritmust keresték a pályán. Ennek volt köszönhető, hogy az első negyed közepére már 9-4-re vezettünk. Ekkor jött a kerekiek időkérése, hogy rendezzék soraikat (fejben), ami be is jött náluk. A negyed végére 1 pontos előnnyel zártak: 13 - 14.

 

A második negyedben nem hagyott alább a lendületük, míg a negyed elején ők dobálták a kosarakat gyors leindításokból, ellenben mi kerestük a mérkőzés ritmusát és az ellenfél támadásainak ellenszerét. Így fordult elő, hogy az etap közepére a kereki fiúk elhúztak 7 ponttal (19 - 26). Időkérésünk után a srácoknak sikerült összekapniuk magukat mind támadásban, mind védekezésben. A palánk alatti teret mi uraltuk látványos blokkokkal és labdaszerzésekkel. A félidő derekára sikerült megfordítanunk az eredményt, igaz csak 1 ponttal: 31 - 30.

 

Kis pihenő után a harmadik negyedre fordulván sajnos nem tudtuk megtartani a vezető pozíciót, sőt,  ez a negyed volt a csapat számára a mélypont. Nem találtuk a helyünket a pályán. A kerekegyházi csapatot dicséri azonban, hogy a ránk jellemző játékot - gyors indítások, lerohanások, és precíz védekezés - ők tudták a pályán kamatoztatni. Ennek következtében a negyedet 10 pontos különbséggel nyerték. (42 - 51)

 

A záró részben mi teljesen elfáradtunk, mind testben, mind fejben, amihez talán a sporik teljesítménye is hozzájárult. Mindkét csapat számára kedvezőtlen fújást tapasztalhattunk, ami teljesen szétzilálta a csapatok játékát, s úgymond adok-kapok kosárlabda játék alakult ki. A negyed végére mi már csak futottunk az eredmény után, megpróbáltuk az egész pályás letámadást is, hátha tudunk labdákat szerezni és ezekből gyors ellentámadásokkal feljebb jönni az ellenfélre. De ebből a stratégiából is mi jöttünk ki rosszabbul, mert a kereki fiúk "átgázoltak" a pályán, "s rajtunk is", és így a meccs végére a végeredményt 17-pontos különbségre növelték.

 

Részeredmények és pontszerződ:

I. negyed: 13 - 14

II. negyed: 18 - 16

III. negyed: 11 - 21

IV. negyed: 17 - 25

 

András Norbi: 17

Vörös Balázs: 6

Schmidt Rajcsi: 18/12

Katus Zoli: 2

Juhász Ármin: 10

Tóth Bence: 3

Csamangó Csaba: 3

Kanczler Feri: -

Ványai Dani: -

Kollár Dénes: -

 

Bírók: Szalai Tamás és Csallóközi Gábor