Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.03.19. Kalocsai K.E. - Kiskunfélegyházi KC II.

Kalocsai K.E. – Kiskunfélegyházi KC II.

85 – 68

 

Az utolsó alapszakaszbeli mérkőzésünkhöz értünk a mai nap folyamán. Mindenféleképpen a győzelemért hajtottunk, mert a múltkori bravúros KAS elleni győzelem csak akkor ér valamit, ha ma megint győzedelmeskedni tudunk és begyűjtjük a 9. győzelmünket is. Tudtuk, hogy a Félegyházi fiatalok nem éppen a bajnokság legerősebb csapata, de ebben a szezonban már történtek meglepő eredmények és ennek szellemében készültünk a találkozóra.

 

Nem igazán sikerült fejben teljesen összekapnunk magunkat a mérkőzés elején, mert már a meccs kezdetén a Félegyházi fiatalok „8-0”-val kezdtek. Ekkor egy rövid időkérést követően aztán beindultak a „Kalocsai Fiúk”, hiszen 10 pontot szórtak zsinórban és ezzel meg is fordítottuk a mérkőzés állását. Ebben a felzárkózásban nagy szerepe volt Schmidt Rajcsinak és Vörös Balázsnak. Ne feledkezzünk meg a hátsó sorunkról sem Katus „Casey” Zoliról ás András Norbiról sem, hiszen nagyszerűen szedték a lepattanókat és szolgálták ki első sorunkat. Juhász Ármin pedig betalált a 3 pontos vonalon kívülről is. A negyed végét sikerült 3 pont előnnyel zárnunk.

 

A Második negyedet is a félegyháziak kezdték jobban. A második perctől fogva viszont már mi diktáltuk az iramot. Sikerültek a labdaszerzéseink, amiből nagyon sok könnyű kosarat tudtunk szerezni, és a figuráinkból is sikerült rendre betalálni. Ebben a negyedben már „Caseynek” és Rajcsinak is sikerült felzárkóznia a hárompontos dobók közzé. Növeltük az előnyünket 8 pontra, ami a negyed végét jelentette.

 

A félidei szünetet követően megint álmosabban kezdtük a negyed, mint az ellenfelünk. Ismételten ők találtak be egymás után kétszer. Folyamatos friss emberekkel tartottuk az iramot, a már kicsit elfáradni látszó fiatalok ellen. Ekkor már Lakatos Péter is felzárkózott a pontszerzők mellé, és András Norbi is rendre betalált a gyűrű alól. Juhász Ármintól és Vörös Balázstól pedig nagyszerű betöréseket láthattunk. Ezen etap végére pedig már egy biztosnak látszó 15 pontos előnyt sikerült kiépítenünk. (65-50).

 

A záró részben mint mindig az egész mérkőzés folyamán ismételten a fiatalok kezdtek jobban. Itt 5 pontot szórtak nekünk zsinórban. Ekkor aztán beindult az a bizonyos „kalocsai henger” és aki csak pályán volt szórta a kosarakat. Meg kell jegyezni, hogy e szakasz alatt Csamangó Csabától láthattunk nagyon szép labdaszerzéseket. A negyed közepére már sikerült egy tisztességes előnyt kiharcolnunk (78-55). Itt is mint végig a mérkőzés alatt a szurkolóink csak űztek, hajtottak minket. Egyes pillanatoknál pedig vastapssal honorálták az olykor már szépségdíjas kosarakat. A mérkőzés végéhez érve már kezdtünk kiengedni, próbáltunk a nagyérdemű közönségnek játszani. A mérkőzést sikerült 17 pontos előnnyel zárni és így bebiztosítani a helyünket a legjobb négy között.

 

Köszönjük az egész városnak és az immár rendszeresen kilátogató törzsszurkolóinknak, hogy az egész alapszakasz folyamán támogattak minket még a nehéz pillanatainkban is. Kis szünet elteltével pedig megint várunk mindenkit, mert a folytatásban is nagyon izgalmas és kemény mérkőzéseket láthatnak majd tőlünk.

Köszönjük a biztatást és a szurkolást.

 

Részeredmények és pontszerzők:

I. negyed: 21 – 18

II. negyed: 21 – 16

III. negyed: 23 – 16

IV. negyed: 20 – 18

 

András Norbi: 21

Schmidt Rajcsi: 19/3

Vörös Balázs: 16

Lakatos Péter: 12

Juhász Ármin: 10/3

Katus Zoli: 7/3

Csamangó Csaba: -

Kanczler Feri: -

 

Bírók: Kunvári József, Csallóközi Gábor