Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.04.23. Kalocsai K.E. - Kecskeméti A.S. (rájátszás)

Kalocsai K.E. – KAS

61 – 68

 

Nagy várakozás előzte meg ezt a mérkőzést, mert aki kint volt az alapszakaszbeli mérkőzésünkön az tudhatja, hogy csak mi tudtuk legyőzni a Kecskemétet az egész mezőnyből. Meg azért is mert szerettük volna begyűjteni első győzelmünket a rájátszás során.

 Nem számoltunk könnyű mérkőzésre, mert még mindig voltak sérültjeink és tudtuk, hogy a KAS nem fog megint abba a hibába esni, hogy fél csapattal jön el a mérkőzésre!
  
A labda feldobását kővetően már érezhető volt a feszültség mind a két csapat részéről. Mindkét csapaton látszott a küzdeni akarás, és hogy abszolválni akarja ezt a mérkőzést. Próbáltuk ugyan azt a zóna védekezést és elszánt pontos gyors játékunkat játszani, amit már a korábbi mérkőzésen is játszottunk, s amivel akkor megleptük az ellenfelünket, de ez most nem igen vált be. Pláne, hogy az ellenfél már a meccs elején kihasználta magassági főlényét. A negyed közepéig fej – fej mellett halattak a csapatok, de a negyed közepén a KAS egy 9:0–ás rohanásba kezdet, és elhúzott 5:13-ra. Ekkor egy rövid időkérést kővetően sikerült felzárkóznunk 3 pontra. De ekkor egy szarvashibát követően a KAS az utolsó 20 másodpercben 5 pontot is dobott és megint sikerült 10 pontra duzzasztaniuk a különbséget.
 
A negyed utáni szünetet követően azt láthatta a kalocsai közönség, amit már megszokhatott a csapattól. Kerek egy percen keresztül egyetlen pontot sem engedtünk ellenfelünknek. Míg mi ezen rész alatt 15 pontot is szórtunk és sikerült átvennünk a vezetést 25-20 ra. Ekkor a Kecskemétiek is kicsit összeszedték magukat és ők is támadásba lendültek. Itt már megint felváltva estek a kosarak. A negyed végére ismét a KAS vette át a vezetést, habár csak 3 ponttal (32:29). Ehhez az is kellett, hogy mi a könnyű kosarainkat sem tudtuk értékesíteni, lásd büntetők.
 
A félidei szünetet kővetően ismételten mi kezdtük jobban ezt a negyedet (36-32). Ekkor már látszódott rajtunk hogy kicsit fáradunk mind testben, mind fejben. Már nem értünk ki a KAS külső dobóira és ezen etap második felében 5 hármast is kaptunk zsinórban, míg mi csak próbáltuk a tőlünk megszokott játékot játszani (gyors indításokat és betöréseket). Sajnos a sors sem állt mellettünk, mert míg ellenfelünknek minden sikerült addig nekünk még a könnyű kosarak is kipördültek a gyűrűből. Így az utolsó negyedre fordulva megint 9 pont volt a hátrányunk 42-51.
 
A záró részben, mint szinte az összes negyedben ismételten mi dobtuk az első két kosarat, de ezután ismét megtorpantunk. Ellenfelünk frissebbnek látszott, amit rendre az egész mérkőzés folyamán kamatoztatni is tudott. Megint sikerült zsinórban 11 kosarat szórniuk és ezzel kialakították a mérkőzés legnagyobb különbségét 16 pontot 46:62. Az ellenfelünk a nagy vezetés birtokába talán kiengedett vagy talán csak mi embereltük meg magunkat és nem akartuk annyiba hagyni ezt a mérkőzést. Védekezésünknek köszönhetően sikerült labdákat szerezni és ezeket könnyű kosarakra váltani. Ezen rész alatt, míg mi 13 pontot dobtunk ellenfelünknek csak 6 pontot engedtünk de az is csak arra volt elég, hogy 7 pont mínuszra mentsük a mérkőzést.
 

  

Részeredmények és pontszerzők:

 I. negyed: 10-20
 II. negyed: 19-12
 III. negyed: 13-19
 IV. negyed: 19-17
  

Tóth Bence: 21

 Lakatos Peti:14/3

 Schmidt Rajcsi: 11/3
 Katus Zoltán: 9/3
 Vörös Balázs: 4
 Juhász Ármin: 2
 Kanczler Feri: -
 
 

Bírók: Kunvári József, Csallóközi Gábor