Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.04.26. Filtermat Nagykőrös - Kalocsai K.E. (rájátszás)

Nagykőrösi Filtermat – Kalocsai K.E.

59 – 48

 

Alig, hogy pénteken, hazai pályán a KAS ellen léptünk pályára máris egy újabb megmérettetés várt ránk a Filtermat otthonában. Abból a szempontból is nagy ütközetre lehetett számítani, mert már csak ennek a két együttesnek nem volt nyert mérkőzése. Kicsit foghíjasan (6 játékossal) ugyan, de annál nagyobb lelkesedéssel készültünk a találkozóra.

 
Ahogy elkezdődött a mérkőzés már akkor láttuk, hogy nem lesz egyszerű harc a palánk alatt, mert az ellenfélnek 3, közel 2 méteres játékosát is a pályán láthattuk. Ennek ellenére mi szereztük az első 4 pontot a találkozón. Majd lendületet vettek a nagykőrös volt nb-s játékosai, és a negyed végéhez érve már 7 pontos vezetésre tettek szert (11-4). Ehhez az is hozzá tartozott, hogy a ’sporik’ nem túl igazságosan fújták a faultokat „lejtett a hazai pálya”. Fault arány: (2-8). Majd sikerült nekünk is kicsit felzárkóznunk és a végére feljönni 4 pontra.

 
A második játékrészben is minden ott folytatódott ahol az első negyedben abba maradt. Próbáltunk partiba maradni az ellenfelünkkel, de ez nem mindig sikerült a bírók tétovasága miatt. Lepattanókban is rendre alul maradtunk a Filtermat ellen. Ezt megpróbáltuk ellensúlyozni azzal, hogy átszerveztük a védekezésünket és próbáltuk a palánk alatti teret rendre ellenőrzésünk alá vonni. Így viszont a kinti dobásokra nem értünk oda, s így a negyedet a Nagykőrös nyerte növelve előnyét 11 pontra.

 
A harmadik negyed számunkra a mélypontot hozta, hiszen míg nekünk semmi addig ellenfelünknek szinte minden sikerült. A bírók néha, mint szinte az egész mérkőzés során szó szerint nem találták a sípot. A faultokat rendre nem akarták befújni. A sors fintorához még az is hozzá tartozik, hogy a nagykőrösiek időmérője tudván, hogy a negyedik negyedre mindig elfáradna fizikálisan, rendre elfelejtették megállítani az órát azokban a pillanatokban, amikor a labda nem is volt játékban. Ez is nekik kedvezett. Így szinte futó órával játszottuk le a mérkőzés első három negyedét. Ezzel a kicsit sportszerűtlen magatartásukkal tudták 20 pontra növelni előnyüket (48 28).

 
A záró részben taktikát változtattunk - lehet, hogy már kicsit későn is -, átváltottunk zónavédekezésről szoros emberfogásra. Ennek köszönhetően sikerült is feljebb zárkóznunk. Rendre kivédekeztük ellenfelünk támadási kísérleteit, amit gyors indításokkal könnyű kosarakra váltottunk. Sajnos ez sem volt már elég ahhoz, hogy magunk javára abszolváljuk a mérkőzést. Ugyan ezt a negyed megnyertük 9 ponttal, de így is csak 11 pontra tudtunk felzárkózni.

 
Az mindenképp a csapat érdemére váljék, hogy ha csak kevés emberrel is, de mindenki odatette magát a mérkőzésen és szível lélekkel küzdött az egész mérkőzés folyamán.

 

 

Részeredmények és pontszerzők:

 

I. negyed: 12 – 8

 

II. negyed: 20 – 13

 

III. negyed: 16 – 7

 

IV. negyed: 11 – 20

 

 

Tóth Bence: 13

 

Juhász Ármin: 9

 

Katus Zoltán: 8

 

Vörös Balázs: 8

 

Schmidt Rajmund: 6

 

Kanczler Ferenc: 4

 

 

Bírók: Baukó Ferenc, Szabó Péter