Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.05.07. Kalocsai K.E. - Credit K.S.E. (rájátszás)

Kalocsai K.E. – Credit KSE

81 : 69

 

 

Nagy izgalommal vártuk a Kerekegyháza elleni mérkőzést. Tudtuk, hogy a Kerekiek egy 3:0-ás sorozaton vannak túl a rájátszás folyamán, ellenben velünk, mi egy 0:3-as negatív szérián vagyunk túl. Ebben az is közrejátszott, hogy szinte tartalékos kerettel vágtunk neki, ezen mérkőzéseknek. Ennek ellenére fűtött bennünket a vágy, hogy revansot vegyünk a rájátszás folyamán elszenvedett vereség okán.

 
Már a mérkőzés elején kiderült, hogy egyik fél számára sem lesz könnyű ez az összecsapás. Ugyan mi nyitottuk a negyedet rögtön egy 3-asal, de ezt követően ellenfelünk is akcióba lendült és zsinórban kaptunk is 3 kosarat leindításokból. Ezt a fegyvert általában mi szoktuk felhasználni ellenfeleink ellen, de itt is látszik mennyire egy szinten van mindkét csapat. Ekkor máris időkéréshez folyamodtunk, hogy kicsit átrendezzük védekezésünket, ami részben sikerült is, mert fej-fej mellet haladt végig a két csapat az egész negyed folyamán. A bírok is derekasan kivették magukat a mérkőzés elejétől kezdve, ugyanis néha mintha lenyelték volna a sípot engedték a kemény játékot, ami egyik csapatnak sem kedvezett. Fault arány 7-3!

 

A második etapot a Credit kezdte jobban, valahogy gyorsabban fel tudták venni a ritmust a kisebb pihenő után. Erre viszont megint sikerült lenyugtatnunk a kedélyeket egy 3-asal.Majd a szokásos iramban haladt a mérkőzés a negyed közepéig, amikor is sikerült egy 7-0-s rohamot mérnünk ellenfelünkre és így átvenni a vezetést 29-26-ra. Majd, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgunk, egy kerekegyházi időkérés után már is fordult a kocka és mindjárt mi kerültünk 3 pontos hátrányba. A negyed utolsó kosarát mi dobtuk így sikerült felzárkózni 1 pontra. Ebből is látszik menyire ismeri egymást a két csapat. Itt is látszott néha a bírók tétlenkedése, mert ezt a negyedet visszakaptuk fault arányban, hogy egyik csapat se érezze nyeregben magát.


A félidei szünetet követően szinte lemásoltuk az első két negyedet. Mindkét csapat játszotta a tőle megszokott játékot. Itt is felváltva estek a kosarak. Hol az egyik csapatnak sikerült elhúzni pár ponttal, de akkor sem nyugodhatott meg, mert ha csak kicsit is kiengedet, akkor már is a másik csapatnál volt az előny. Ebben a negyedben, mint talán az eddig az összesben nagyon jó százalékban szedtük a lepattanókat, mind a saját mind ellenfelünk palánkja alatt, amiből tudtunk könnyű kosarakat szerezni. Ez a negyed is ugyan úgy alakult, mint a korábbiak és a negyed végére egálnál állt a mérkőzés 51-51.

 

A negyedik részben talán kicsit meglepve ellenfelüket, egy 3 pontossal nyitottuk. Amire aztán a kerekiek válaszoltak ugyan egy 2 pontossal, de mi közvetlenül szórtunk megint egy 3-ast. Ez talán a legjobbkor jött, hiszen kicsit megtörve ellenfelünket beindult a „kalocsai henger” és egy 12-0-ás rohammal magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Ezt talán egyik csapat sem gondolta az első 3 negyed történései okán. Ezek után a kerekiek mindent feltéve egy lapra a faultokhoz fordultak, hogy megtörjék lendületünket. Ez sem igazán vált be nekik, hiszen nagyszerű százalékkal értékesítve büntetőinket nem engedtük felzárkózni őket. Egy nehéz és kemény mérkőzésen, de sikerült begyűjtenünk a várva várt győzelmet és ezzel megörvendeztetni a nagyérdeműt.

  Le a kalappal a Kerekegyháza előtt, mert egy méltó küzdelemben sikerült felülkerekednünk ellenük.

 

 

Részeredmények és pontszerzők:

 

I. negyed: 17 – 16

 

II. negyed: 14 – 16

 

III. negyed: 20 – 19

 

IV. negyed: 30 – 18

 

 

András Norbi: 20

 

Lakatos Péter: 18/6

 

Katus Zoltán: 12/6

 

Vörös Balázs: 11

 

Tóth Bence: 10

 

Juhász Ármin: 5

 

Schmidt Rajmund: 5

 

Kanczler Feri: -

 

Csamangó Csaba: -

 

Kollár Dénes: -

 

Bírók: Szalai Tamás, Csányi Tamás