Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.10.31. Nagykőrösi Sólymok - Kalocsai K.E.

 Nagykőrösi Sólymok-Kalocsai K.E.

57-70

2010. október 27.-én Nagykőrösre indult a Kalocsai Kosárlabda Egyesület, ahol az ellenfél a Nagykőrösi Sólymok csapata volt. A mérkőzésre nem véletlenül utaztunk némi tartással, mivel tavaly egy rendkívül szoros mérkőzésen mindössze 1 ponttal tudtunk győzni (attól függetlenül,hogy itthon viszont sima 20 pont feletti győzelmet arattunk). Természetesen ez az 1 pontos szerény győzelem sok külső elemnek is betudható volt, azonban ezekkel már nem kívánunk foglalkozni, ez már a múlt...

Szóval volt okunk tartani a mérkőzéstől ettől függetlenül is, hiszen tudtuk az ellenfél csapata hasonlóan fiatal és képzett játékosokból tevődik össze, mint a miénk, ezért egy nagyon hajtós és fárasztó mérkőzésre számíthatunk!! Ám ekkor ért minket a legnagyobb meglepetés, hiszen amikor a csarnokba léptünk hatalmas megdöbbenésünkre egy teljesen más csapat állt előttünk, mint tavaly ilyenkor. Egy sokkal rutinosabb, magasabb szerkezetű gárda, amelynek még a gyökerei sem maradtak meg a tavalyi alakulatból. Ha ez még nem lenne elég, akkor a mérkőzéshez hozzátenném, hogy két meghatározó és rutinos játékosunk, Csamangó Csaba és Katus "Kézi" Zoli személyében, nem tudott elutazni a mérkőzésre velünk. Így fel kellett készülnünk arra, hogy még jobban kell tartanunk az iramot, mert csere nem igazán lesz lehetőség.

Az első negyedet talán nem kezdtük olyan álmosan, mint a múlt heti Tiszakécske ellen, hiszen 10-2-re is vezettünk már, azonban ezt az előnyt sikerült elherdálnunk a negyed végére, így azt még a vendégek nyerték 15-14.-re

A második negyedben hasonló lelkesedéssel kezdtünk, rengeteget futottunk és nagyon sok leindítást tudtunk csinálni, ám a befejezések vagy pontatlanok voltak, vagy eggyel több passz volt, ami már nem kellett volna, így az eladott labdák száma egyre nagyobbra duzzadt! Ezt a negyedet viszont ennek ellenére mégis meg tudtuk nyerni így a félidőben 33-28-ra vezettünk.

A szünet után azonban rendeztük sorainkat és egy szenzációs 3. negyedet produkálva (21-7!!!) sikerült olyan tetemes előnyre szert tennünk, hogy tudtuk most már csak rajtunk múlik, hogy mennyi lesz a két csapat között és tudjuk-e tartani a 10 pont fölötti különbséget a mérkőzés végéig.

A mérkőzés végére sikerült is 13 pontot megtartani az előnyünkből, bár hozzátenném, hogy ez 20 pont fölött is simán lehetett volna, azonban olyan buta és figyelmetlen 3 pontosokat kaptunk be az utolsó negyedben, amit nem szabadott volna. Ettől függetlenül a győzelem megszületett és a kitartás, valamint a győzni akarás mellett kiemelném, hogy ezen a meccsen a KKE összes tagja rendkívüli magas dobószázalékkal értékesítette a büntetőket, amelynek köszönhetően is sikerült ilyen nagy arányú győzelmet aratnunk.

 Negyedenkénti eredmények!


1. negyed:    15-14
2. negyed.    13-19
3. negyed:     7- 21
4. negyed:    22-16

Pontok:

Lakatos Péter:  18/9
Juhász Ármin:   16
Vörös Balázs:    17
Schmidt R.        12
András Norbi:    4
Kanczler F.:       2
Tóth Bence:       2
Jakab Döme:      -
Szász Csaba:      -
Kollár Dénes:     -