Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.11.09. Kalocsai K.E. - Kerekegyházi S.E.

 Háromból három!!!

 
A közönség volt a 6. emberünk
 
 
Igen nehéz mérkőzés várt ránk november 5.-én péntek este a Városi Sportcsarnok arénájában, de annál nagyobb lelkesedéssel és győzni akarással léptünk pályára. Tettük ezt annak fényében is, hogy törzsközönségünk (azt hiszem,hogy ezt lassan bátran állíthatom) igen szép számmal látogatott ki a mérkőzésre ismét, amelyért most már minden egyes alkalommal rendkívül hálás a csapatunk. Nem is hálálhattuk volna meg ezt jobban, mint egy roppant kiélezett, szoros és közönségszórakoztató meccsel, amelynek végén győztesként vonulhattunk le diadalittasan a pályáról. No de ne szaladjunk ennyire a dolgok elejébe, kezdjük inkább az elején...
 
Az első negyed általában rendkívül "veszélyes" a számunkra, hiszen vagy álmosan kezdünk vagy csak képtelenek vagyunk a mérkőzés ritmusát felvenni, esetleg ahhoz alkalmazkodni. Hál' Istennek erre most erősen rácáfoltunk, hiszen szenzációs első negyedet produkálva 9 pontos előnnyel zártunk (22-13).
 
Szerencsére edzőnk utasítására sikerült a következő negyedet is hasonló lendülettel kezdeni és egy 11-0-ás futást mértünk ellenfelünkre, mely lendület sajnos azonban itt meg is akadt, hiszen ebben a negyedben csak ezt a 11 pontot dobtuk, míg a másik oldalról válaszként 15 érkezett. A félidőben így 33-28-as karcsú előnnyel mentünk pihenni.
 
Tudtuk, hogy a 3. negyed vízválasztó lehet, ha ott fejben és fizikálisan is felül kerekedünk, akkor baj már nem lehet, de természetesen tudta ezt a kereki csapat is...Így is zajlott a 3. negyed a csapatok fej-fej mellett haladtak, nem véletlen a 11-11-es negyed eredmény.
 
A záró akkord azonban (ha még eddig nem lett volna elég a feszültségfokozásból) még izgalmasabbra sikeredett, talán mi sem hittük volna még ekkor. Végig egál volt az eredményjelzőn, de azt sikeresen el tudtuk érni, hogy a kereki csapat az egész mérkőzés folyamán egyszer sem tudott akár 1 pontos vezetést sem szerezni. A kemény adok-kapokból azonban mi jöttünk ki győztesen, hiszen higgadtak tudtunk maradni és a befújt faltoknak köszönhetően büntetőket dobálhattunk. Itt azonban megjegyezném, hogy rendkívül gyatra százalékkal (41-ből 17 büntetőt értékesítettünk, ami mindösszesen 41 %). Azonban a kereki csapat sem adta fel, hiszen ők is hittek még a győzelemben, így 3 pontosokkal operáltak, amiből rendre nagyon szépen be is találtak. Mi szerencsére azonban mindig egy támadáson felüli pontkülönbséggel rendelkeztünk, amelynek köszönhetően végül 5 pontos győzelmet arattunk. Az utolsó 2 perc örökkévalóságnak tűnt, de ettől jobb befejezése talán egy Agatha Christie regénynek sem lehetett volna...A vége 66-61 a mi javunkra.
 

Mint már azt a prológusban nem bírtam eléggé hangsúlyozni, ezen a mérkőzésen is rengeteget köszönhettünk a közönségnek. Nagyon szép számmal érkeztek, most már több mint 100-an ültetek a lelátón, ami miatt többször is a hideg rázott minket!! Na és ahogy szurkoltatok....le a kalappal mindenki előtt. Az egész KKE vezetősége és a csapat nevében köszönjük a támogatásotokat és, hogy egy emberként álltok a csapat mellett. Igyekszünk ezt majd meghálálni Nektek. Hatalmas lökést adtatok végig a mérkőzésen, ami miatt talán holtpontok sem alakultak ki vagy ha volt is ilyen, akkor a bíztatásotok közepette könnyebben átlendültünk azokon. Száz szónak is egy a vége:

KÖSZÖNJÜK NEKTEK!!!

 

Negyedenkénti eredmények!

 

1. negyed 22 13
2. negyed 11 15
3. negyed 11 11
4. negyed 22 22
  66 61

Pontok

András Norbert 16
Vörös Balázs 11
Schmidt Rajmund 10
Katus Zoltán 9
Tóth Bence 8
Csamangó Csaba 6
Juhász Ármin 5
Kanczler Ferenc 1
Jakab Döme -