Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.11.28. Kalocsai K.E. - Filtermat Nagykőrös

 Csapategység diadala

Kalocsai K.E. - Filtermat

 

71-52

 

 

  
Végre sikerült az a Filtermat ellen, ami tavaly egyáltalán nem akart összejönni: Győztünk! Ráadásul nem is akárhogyan, hiszen meglepően jó formában voltunk a cseréktől kezdve mindannyian. Egész meccsen nem görcsöltünk, nem voltak hullámvölgyek, összeszedetten és magas koncentrációval hajtottuk végig a 4-szer 10 percet.

 

Ezt is ritkán írhatom le, de csodás kezdés volt rögtön a meccs elején:8-0 nekünk. Szinte el sem hittük, hogy a nagykőrösi csapatot így le lehet blokkolni. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak ekkor még mit kezdeni velünk. Aztán persze mihelyst túl szép lenne a történet, sikerült felhoznunk őket, hiszen a negyed végén már 12-12 volt az állás ( hozzátenném az első és egyben utolsó döntetlen állást láthatta ekkor a közönségünk), de az utolsó percre megint összeszedtük magunkat és 17-12-re hoztuk az első etapot.

 

Ezek után pedig beindult a gépezet ugyanis minden álmunk az ilyen kezdés minden negyed elején, mivel egy újabb 10-0-ás rohanással kezdtük ezt a negyedet is. De hogy ne csak a támadásainkról regéljek folyamatosan, szeretném megdicsérni a védekezésünket is. Annak is minden elemét. Kiváltképp a lepattanószedést és a közönségszórakoztató dobásblokkolásokat. Statisztikai adatként említeném meg, hogy a mérkőzés folyamán 61 darab lepattanót sikerült összegyűjtenünk. Parádés volt azt kell, hogy mondjam. Nem csak a nézőket, de minket is tűzbe hozott. Nem véletlen, hogy ebben a negyedben mindösszesen, hangsúlyoznám 8!!!, azaz nyolc pontot kaptunk csak. Bravó gyerekek, ez igen!

 

Jól eső érzés, hogy az álom a 3 negyedben is folytatódott. Most mondanom kell, hogy ezt a negyedet szintén egy 8-0-ás futással indítottuk!??Pedig így történt, aki kint volt az tanúsíthatja... És természetesen a védekezés is ismét összeállt, azt hiszem az eredmény magárt beszél ebben a negyedben is: 22-9 nekünk.

 

55-29-es állással vágtunk neki az utolsó megmérettetésnek, amikor a törekvésünk már csak arra irányult, hogy ezt a különbséget lehetőség szerint növeljük, de semmiféleképpen ne csökkentsük (az előző negyed 7 perce óta pedig már 16-0-ás rohamban voltunk). Ez sikerült is, mivel a 4. negyed 4 percében már 35 ponttal is vezettünk, így a biztos győzelem tudatában az edzőnknek lehetősége nyílt arra, hogy a padon ülő fiatal tehetségeket is sorra becserélje és játéklehetőséget kapjanak. Szépen teljesítettek ők is, aminek eredményeképp ugyan csökkent az előnyünk, de így is nagyarányú győzelmet tudtunk elkönyvelni.

 

Gratulálok a csapatnak a lelkesedésért és azért, hogy a tavalyi év kudarcai után ilyen összeszedetten tudtuk az egyébként rendkívül ponterős és tehetséges játékosokból álló Nagykőröst két vállra fektetni. Azt hiszem ezek után nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy sikerült a mumust az ágy alá kergetnünk...

Negyedenkénti eredmény: 

1. negyed 17 12
2. negyed 16 8
3. negyed 22 9
4. negyed 16 23

Pontok:

 

Schmidt Rajmund 18
Vörös Balázs 17
Lakatos Péter 16
Csamangó Csaba 8
Tóth Bence 4
Katus Zoltán 4
András Norbert 2
Juhász Ármin 2
Jakab Döme -
Kollár Dénes

-