Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.12.06. Kalocsai K.E. - Kecskeméti A.S.

 Első alkalommal megízleltük a vereség ízét

Hosszabbításban kikaptunk a regnáló bajnoktól

Kalocsai K.E. - Kecskeméti A.S.

64-76

A bajnok ellen mindig más mentalitással készül az aktuális csapat, mind fejben, mind pedig fizikálisan. Úgy gondolom, hogy mi mind a kettőben készen álltunk a Kecskemét ellen, ezt a mérkőzés is bizonyítja, azonban megint olyan tényezők is közrejátszottak a vereségünkbe, amelyekről majd csak óvatosan szeretnék nyilatkozni, de egyértelműen befolyásolták a meccs végeredményét...

 
Úgy láttam, hogy most már kezdünk belerázódni a meccs kezdetekbe, mert igen jó tempóban kezdtük az első negyedet és most is hasonlóan, mint az elmúlt pár mérkőzésen sikerült meglepnünk az ellenfelünket pár gyors kosárral és szép letámadásokkal! A vége azonban ismét szoros lett, 14-15 a KAS-nak.
 
De  fölszívtuk magunkat a következő negyedre rendesen. Azt hiszem a 23-12-es negyed eredménynél jobban erről semmi sem árulkodik. Nem is ejtenék több szót erről az etapról...
 
37-27-es állással fordultunk a szünet után, ami igen rövidre sikeredett, hiszen köszönhetően a bírók fél órás késésének egy percnyi időnk sem volt a másik palánkra dobálni. De ezzel természetesen az ellenfél is így volt, így ismét mondhatni "egalizálódtak" a körülmények. Sajnos azonban a pályán már nem ez a helyzet látszódott kikristályosodni, mivel ebben a negyedben mindösszesen 7 pontot sikerült dobnunk (ilyen sem fordult még soha elő velünk), míg a Kecskemétiek 22 szórtak nekünk. Így nem csoda, hogy a mérkőzés állását is sikerült a javukra billenteni, így következhetett a döntő ütközet a 4. felvonásban.
 
Rendkívül szoros volt az állás ám a KAS köszönhetően a rengeteg támadólepattanónak, amit a mi palánkunknál szedtek össze meglépett... Sok volt a pontatlanság nálunk, illetve az eladott labdák tömkelege. Ezt egy ilyen fontos mérkőzésen nem engedhetjük meg magunknak soha többet! A kecskeméti alakulat pedig mivel rendkívül jó képességű és atletikus játékosokkal rendelkezik sorra kihasználta ezeket a hibáinkat. A negyed végére ismét összeszedtük minden erőnket és pár parádés labdaszerzést és támadást követően sikerült az utolsó percben kiegyenlítenünk a közönség hatalmas ovációja közepette, fantasztikus érzés volt mind játékosnak, mind szurkolónak.
 
Jöhetett a hosszabbítás... Ekkora viszont már minden erőnkkel elkészültünk az előző vágtákban, hiszen így sikerült kiegyenlítenünk. Nem tudtunk megújulni, ráadásul a bírói összevisszaságból is természetesen mindig mi húztuk a rövidebbet... Ki is kaptunk... Az idényben először 76-64 arányban.
 
Az itt pár jelentősebb statisztikai adatot is megemlítenék, így például azt, hogy amíg mi összesen 24 személyi hibát kaptunk, addig ez a másik oldalon mindösszesen 14. Arról már nem is beszélek, hogy a KAS így 28 büntetőt dobhatott  a vonalról, ami azért valljuk be őszintén rengeteg. Sokszor történt, hogy amíg az egyik bíró faultot mutatott, a másik homlokegyenest mást és akarva-akaratlanul ezen egymás közt felülbírált ítéletekben mindig mi húztuk a rövidebbet. Az ember csak kapkodta a fejét, hogy akkor most két dobás, plusz oldalvonal, meg akkor már ledobatjuk még egyszer a büntetőt is... Mindenesetre ezek nélkül is természetesen egy nagyon jó és összeszokott gárda a Kecskemét, akik képesek bárkit legyőzni, de a mérkőzés alakulását, valamint a kialakult morált is rendkívül befolyásolták ezek a visszásságok.
 

Ettől függetlenül fel a fejjel, valahol kellett is ez a vereség, meg persze nem is, de nem szabad elfelejteni nem profi kosarasok vagyunk, hanem egy olyan alakulat, aki a játék szeretete miatt van a pályán és élvezi a mérkőzés minden pillanatát. Csak így Tovább Kalocsa! Csak így tovább KKE!

Negyedenkénti eredmény:

1. negyed 14 15
2. negyed 23 12
3. negyed 7 22
4. negyed 15 10
hosszabbítás 5 17

 

Pontok:

Lakatos Péter 20
Vörös Balázs 14
Schmidt Rajmund 7
Juhász Ármin 7
Tóth Bence 6
Csamangó Csaba 4
András Norbert 4
Katus Zoltán 2
Jakab Döme -
Kollár Dénes -
Kanczler Ferenc -