Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.01.25. Kerekegyházi S.E. - Kalocsai K.E.

 Kerekegyháza SE – Kalocsai KE

64  -  62

 

Kezdő:

 

Lakatos Péter             17 pont           3 személyi

Schmidt Rajmund       15 pont           1 személyi

Juhász Ármin              15 pont           4 személyi

Csamangó Csaba         2 pont          

András Norbert            13 pont           4 személyi

Csere: 

Jakab Demeter                                   2 személyi

Kanczler Ferenc

Dr. Varga Ákos

  
 

A mérkőzés alakulása:

  
 

1. negyed        11:8

2. negyed        17:9                            6/1 büntető

3. negyed        18:20                          8/5 büntető

4. negyed        18:25                          11/4 büntető

 
 

Végeredmény: 64:62

 

Kerekegyházára utazni soha nem sétagalopp, hiszen a két csapat rendkívül izgalmas és presztízs meccseket vív egymással amióta ugyanazon bajnokságban szerepelnek. Most sem volt ez másként, nagy izgalommal és persze nyerni akarással vágtunk neki a kereki útnak, de sajnos ismét nem teljes csapattal tudtunk elutazni a mérkőzésre. Katus „Kézi” Zoli 2 meccses eltiltása miatt hiányzott, míg Tóth Bence és Vörös Balázs egyetemi tanulmányai miatt volt kénytelen kihagyni a nem éppen könnyűnek nevezhető derbit.

Az első negyedben a Kerek emberfogással kezdett, mi zónával. Mindkét csapat jól védekezett, de a kellő bemelegítés hiánya miatt ziccereink és közeli tempóink is kimaradtak, szerencsére a Kerek dobásai sem ültek.

A második negyedben az ellenfél nyugodott meg először, ennek köszönhetően a negyed végére 9 ponttal elhúztak, de a mérkőzés folyamán védekezésünknek köszönhetően – melyet Jenei edző cserékkel frissített folyamatosan – 10 ponton belül tudtuk magunkat tartani. Az első két negyedben nem találtuk igazán az emberfogás ellenszerét, sem lerohanással, sem betörésekkel nem tudtunk igazán meglepni az ellenfelet.

A harmadik negyedre érezhető volt, hogy a Kerek az emberfogás miatt fáradni kezd. Erre apellált edzőnk is, aki pihentetni tudta gyors kezdő embereit, és a harmadik negyed közepén egy Csamangó labdaszerzéssel és ziccerrel megfordulni látszott a meccs képe. Edzőnk és játékosaink is észrevették a lehetőséget, és gyors lerohanásokkal közelebb tudtunk férkőzni az ellenfélhez.

A negyedik negyedre folytatni tudtuk a lerohanásainkat, melyből Rajcsi és Ármin rendszeresen pontot vagy faultot tudott kiharcolni. Zónánk ekkor is remekül működött, sajnos a Kerek ennek ellenére hárompontosokkal tartani tudta előnyét, de egyre közelebb férkőztünk hozzájuk. A meccs végére megtaláltuk labdákkal Norbit is, akinek rendkívül erőszakos betörései révén, valamint egy Schmidt hármassal és Lakatos Peti betöréseivel 2 pontra megközelítettük az ellenfelet, egy perccel a vége előtt azonban a Kerek labdát szerzett, melyből egy büntetőt értékesíteni tudtak. 10 másodperc volt vissza, amikor két büntetőt dobhattunk, amely azonban kimaradt, az azonnali fault után pedig az ellenfél még egy büntetőt értékesített, melyre az utolsó másodpercben Rajcsi még egy kettessel válaszolt, így a vége 2 pontos vereség lett.

A csapat a vereség ellenére nem hagyta el keserű szájízzel a küzdőteret, hiszen küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, ráadásul az edzéseken gyakorolt védekezés is rendkívül jól ült. Negatívumként az első két negyed pontszegénysége emelhető ki, valamint büntetődobó százalékunk (25/10), amellyel megnyerhettük volna a mérkőzést.

A meccs krónikájához az is hozzá tartozik, hogy Csamangó Csaba szinte a szülőszobából jött el a mérkőzésre. Kisfiához, Árminhoz gratulálunk, és jó egészséget és boldogságot kívánunk az egész családnak!