Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011. október 28. Kalocsai K.E. - Jégh-Optika Kiskunfélegyházi KC

2011.10.31

1. forduló - 2011. október 28. – Kalocsa

Kalocsai K.E. – Jégh-Optika Kiskunfélegyházi KC 49 : 34
(15:7, 11:6, 17:11, 6:10)

Vezette: Kunvári J., Havadi-Nagy D.

Kalocsai K.E.: András Norbert 8, Katus Zoltán 6, Tóth Bence 3, dr. Varga Ákos 6, Vörös Balázs 24/3 Csere: Csamangó Csaba, Jakab Döme, Schmidt Rajmund 2 Vezetőedző: Jenei Tibor

Jégh-Optika Kiskunfélegyházi KC.: Huszár Alex 4, Mészáros Gábor 2, Nemcsok Bence 15, Tarjányi László 6, Vidéki Mihály 7 Csere: Fekete Péter, Gibárszki Marcell, Markolt Richárd Vezetőedző: Simon Zoltán

 

A mérkőzés előtt az ellenfél csapatáról tudni lehetett, hogy a Kiskunfélegyházi Öregfiúk és az Ifi csapat egyesült, az viszont mindenki számára kérdés volt, hogy a nagy rutinnal rendelkező "öregek" milyen arányban alkotják a csapatot. Nos, az Öregfiúk ketten maradtak hírmondónak, és egy rendkívül fiatal gárda vette fel a küzdelmet a kalocsai csapat ellen.

A mieinknél sérülés miatt hiányzott Lakatos Péter, munkahelyi elfoglaltság miatt Juhász Ármin és Vén János, Kanczler Ferenc pedig a mérkőzést megelőzően jelezte, hogy a versenyszerű kosárlabdázást a későbbiekben nem tudja vállani. Neki köszönjük az eddig nyújtott segítséget, lelkesedése, küzdeni akarása példaként állhat bármelyikünk előtt.

A mérkőzést mindkét csapat emberfogásos védekezéssel kezdte, amelyet a Kalocsa - talán a fiatalok megilletődöttsége miatt - könnyű ziccerekkel kihasznált, ráadásul remek védekezésének köszönhetően a szünetre nagy előny tett szert.

A fordulás után azzal a céllal léptünk pályára, hogy a zátó negyedre ne maradjon izgalom. Az ellenfél a bátrabb támadójátékának köszönhetően feljebb zárkózott, de ennek ellenére a harmadik játékrész végére előnyünket növelni tudtuk. Jelentős vezetésünk tudatában a záró negyedre kissé kényelmessé vált a játék, valamint a csapatot megzavarta félegyháziak zóna védekezése, de a Kalocsa első győzelme már nem forgott veszélyben, így pontszegény találkozón első bajnoki mérkőzésünket megnyertük.

Köszönjük szurkolóinknak a biztatást, ilyen sokan kosárlabda mérkőzésen még nem voltak, reméljük játékunkkal meg tudtuk győzni őket arról, hogy a későbbiekben is érdemes lesz kilátogatni hazai mérkőzéseinkre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.